Csevap + Karlovacko = CSEVAPIVO
November utolsó előtti napján találkoztunk az újlipótvárosi CSEVAPIVO étteremben a szokásos évfolyamvacsora keretében. A kicsi, de nagyon hangulatos helyiségben igazi, eredeti balkáni ételkülönlegességek – csevap, ustijak, pleskanica, tufahuja, sült bab, somun kenyér, sopszka saláta stb. – szerepeltek az étlapon, amelyeket nagyon szívélyes többnemzetiségű személyzet készített és szervírozott. Minden étel nagyon finom volt és az ételeknek slivovicával ágyaztunk meg és Karlovacko vagy más „balkáni származású” sörökkel öblítettük le azokat. Minden tizedik Karlovacko után egy bónusz bosnyák sört is kaptunk ajándékba (fogyasztásra ). Az este során autentikus balkáni népzene, világzene szolgáltatta a hátteret.
Az este hagyományosan jó hangulatban, intenzív beszélgetésekkel telt, amely során megosztottuk első nyugdíjas heteink, hónapjaink tapasztalatait. Mindenkinek, akik most nem tudtak eljönni, jó szívvel ajánljuk az éttermet, érdemes kipróbálni.
Galamb