Ösztöndíj

 

A Veszprémi Vegyipari Egyetem 1983-ban nehézvegyipari szakán végzett évfolyama (VVE83) ösztöndíjat alapít a jövő vegyészmérnökeinek támogatására.

A VVE83 évfolyam 2013. szeptember 1-vel ösztöndíjat alapít a Pannon Egyetemen, vegyészmérnöki szakon tanulmányokat folytató hallgatók részére.

Az ösztöndíj célja, hogy a három évtizede végzettek kifejezzék hálájukat az Egyetemnek és támogassák tehetséges hallgatók tanulmányait. Az ösztöndíj forrását az évfolyam tagjai az

Ipar a Veszprémi Mérnökképzésért Alapítványon (IVMA) keresztül fizetik be
(Kereskedelmi és Hitelbank Rt. Veszprém, Kossuth u. 6. Számlaszáma: 10200713-
48010265-00000000, a megjegyzés rovatba be kell írni: VVE83 ).

A VVE83 a továbbiakban más évfolyamoknak is felajánlja annak lehetőségét, hogy évfolyam találkozók alkalmával ilyen módon is kifejezzék tiszteletüket, megőrizve azt a régi veszprémi hagyományt, ami szoros összetartozáson túl az utódok iránt érzett gondoskodást is jelenti.

Az ösztöndíjat a VVE83 az évfolyam tiszteletbeli tagjának, Dr. Marton Gyula professzor úr emlékének adózva

„Dr. Marton Gyula MÉRTÉK díj” -nak nevezte el.

Az ösztöndíj Etler Ottó, Bocz András, Stribl Tünde kuratóriumi tagok javaslata alapján az alábbi szabályok szerint kerül kiadásra:
Ösztöndíjban részesülhet az az I. évfolyamot befejező vegyészmérnök alapszakos hallgató, aki az évfolyam tanulmányi ranglistájának legjobb 10 hallgatója között szerepel, és a kari vezetés megítélése alapján közösségi munkájával példaképként állítható társai elé.

Az ösztöndíj mértéke 100 ezer Ft, amit a tanévnyitó ünnepségen kell átadni, példát mutatva a gólyáknak. A kuratórium döntése alapján ösztöndíjban több hallgató is részesülhet. Az ösztöndíj mellé egy herendi emlékplakett is átadásra kerül:

* * * * *

Kedves évfolyamtársak!

Kérem, hogy aki egyetért az ösztöndíj céljaival, feltételeivel és anyagi helyzete lehetővé teszi az a fent leírt módon az Alapítvány nevére , számlájára a szükséges megjegyzéssel ellátva utalja át felajánlását. Hangsúlyozom, hogy nincs kicsi vagy nagy összeg, a lényeg, hogy aki adja, “jó szívvel” adja.

FONTOS: aki utalni fog az Alapítványnak, az E-mailban írja meg Stribl Tündének (csak neki) tunde@almos.vein.hu, hogy mennyit utalt, hogy vissza tudjuk ellenőrizni az utalásokat.

* * * * *

Az első Díj átadására a 30 éves évfolyamtalálkozónk alkalmából került sor 2013. szeptember 6-án a Pannon Egyetem hivatalos évnyitóján.