Balla „Betyár” Zoli fellép a Nemzeti színházban!

Fehérvári betyár a Nemzeti Színházban

Betyárok vették át a hatalmat a NEMZETI SZÍNHÁZ színpadán január 9-én este. Ferenczi György és a Rackajam – Vidnyánszky Attila és Szomjas György (Kossuth-díjas filmrendező) meghívására – a Nemzeti Színházban lépett fel, a Betyárjáték című új produkcióban. A játék néptánccal vált teljessé.

Ferenczi György szerint olyan az előadás, „mint egy élő, videóklipszerű” zenés film. A Ferenczi György és a Rackajam által játszott dalokra épül a történet, de szóltak Galga menti, szatmári, kalotaszegi zenék, közismert népdalok is. A dalokat különböző színházi jelenetek, filmbejátszások kötötték össze (Szomjas György legendás betyárfilmjeiből), hagyományos dialógusokkal azonban nem találkozhattunk. A zene és a tánc mindent elmondott. Olt Tamás színművész pedig életre keltette a korabeli krónikákat.

A táncnak is meghatározó szerepe volt az előadásban: Kovács Norbert Cimbit és társait kérték fel, akik ugyancsak az autentikus népzene és néptánc világából érkeztek. Hahn- Kakas István, Székesfehérvár egyik legjobb lábú táncosa is a betyárok közé állt, hogy elvigye városunk hírét a fővárosba.

Zenészek: Apáti Ádám (wurlitzer zongora, basszusgitár), Bizják Gábor (kürt, wurlitzer zongora), Ferenczi György (szájharmonika, hegedű), Jankó Miklós (cajon), Pintér Zsolt (mandolin), Mesics György (hegedű), Kerékgyártó Gergely (brácsa), Neumayer György (hangmérnök), Bimbó Csaba (hiperűrugrás)
Táncosok:
Kovács Norbert “Cimbi”, Balla Zoltán, Besenyő Gábor, Farkas László, Fundák Kristóf, Hahn-Kakas István, Ihász László, Kádár Ignác, Kaszai Lili, Linczenbold Maximilián, Lőrincz Hortenzia, Molnár Anna, Sík Réka, Szabó Rubinka, Szabó Szilárd, Szűcs Gábor, Végső Miklós

http://www.regiohir.hu/fejer/fehervari-betyar-a-nemzeti-szinhazban/
https://nemzetiszinhaz.hu/eloadas/betyarjatek/szinopszis

Műsoron a Nagyszínpadon:
2016. január 28. (csütörtök), 19.00
2016. február 27. (szombat), 19.00
2016. február 29. (hétfő), 19.00

Jegyek még korlátozott számban kaphatók !

Mi február 27-én megyünk Etler Ottóékkal (GL)!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.